BUDUĆNOST

Postolarsko poduzeće „Budućnost“ nastalo je iz zadruge koju su osnovala sedmorica radnika 1953. godine: Josip Kranjčec, Franjo Dijanušić, Josip Kladić, Franjo Lazar, Antun Novak, Ivan Gradinski i Franjo Tkalec. Od opreme imali su 3 šivaća stroja, desetak para kalupa i nešto već materijala.
Njihova radnja bila je smještena u kući Vladimira Pappa u Nazorovoj ulici, a potom se proširila i u kuću Franje Kušta te Dragutina Magića.

Radi povećanja potražnje i proizvodnje, godine 1959. radnje sele u dvorac grofa Batthyanya, a radi boljeg plasmana proizvoda uskoro otvaraju i prodavaonicu u Ludbregu te 1963. godine mijenjaju naziv u Postolarsko poduzeće „Budućnost“ Ludbreg. Iduće godine poduzeće ponovno seli pogon u prostorije bivšeg „Oraha“.
Godine 1972. ostvaruje suradnju sa poduzećem „Peko“ iz Tržića. Zahvaljujući uspješnim poslovnim rezultatima, izvanrednoj suradnji, korektnim odnosima i uzajamnom povjerenju, oba radna kolektiva u 1975. godini donose odluku o proširenju kapaciteta u Ludbregu.

U proljeće 1976. počinje izgradnja nove tvornice koja je krajem godine puštena u rad. Na dan puštanja tvornice potpisuje se i Samoupravni sporazum o udruživanju rada i sredstava, dakle o integraciji oba poduzeća u jednu radnu organizaciju „Peko“. Od tada „Budućnost“ posluje kao osnovna organizacija udruženog rada sa svim pravima i obvezama.