OPREMA

„Oprema“ se razvila iz male mehaničarske radionice koju je osnovao Fond za mehanizaciju specijaliziran za pružanja pomoći u razvoju seljačkih zadruga. Godine
1954. Fond prestaje s radom, a iz dotadašnje mehaničarske radionice osniva se posebna radna organizacija „Poljoservis“ Ludbreg specijalizirana za popravak poljoprivrednih strojeva i alata.

Godine 1963. poduzeće se odlučuje za proizvodnju glačala za tekstilnu industriju, a posebno za „Varteks“ u Varaždinu. Time gubi karakter servisa te uzima novo ime „Oprema“ Ludbreg. Nakon 1963. godine seli pogon u novu proizvodnu halu koja je bila izgrađena za remontnu radionicu šećerane.
Godine 1970. potpuno se oblikuje i osamostaljuje proizvodnju strojeva i uređaja za glačanje te čini samostalnu organizaciju udruženog rada.

Prvog dana 1972. „Oprema“ osniva tri radne organizacije: OOUR Postrojenje za glačanje, OOUR Uređaji i dijelovi, OOUR Zootehnička oprema te osniva radnu zajednicu Zajedničke službe. Takva podjela zadržat će se do polovine osamdesetih, kada se u okviru OOUR-a Uređaji i dijelovi razvija nova proizvodnja – proizvodnja aparata za točenje piva i hladnih napitaka na čaše, nakon čega se osniva novi OOUR Uređaji za ugostiteljstvo. Uz to, radi plasmana svih proizvoda na domaće i svjetsko tržište „Oprema“ osniva i OOUR Trgovinu. U osamdesetima se „Oprema“ mogla svrstati među najuspješnije radne organizacije u metalnoj grani.