RAZVITAK

Košaračko-pletarsko proizvodno i otkupno poduzeće „Razvitak“ Ludbreg osnovano je 1959. i počinje s radom u prostorijama bivšeg dvorca. Vrlo brzo proširuje svoju djelatnost pa gradi novi pogon u blizini kolodvora.

Zahvaljujući neiscrpnoj maštovitosti modelara i pletača koji su kao kooperanti izrađivali proizvode u kućnoj radinosti, „Razvitak“ je ponudio tržištu preko tisuću artikala za najrazličitije namjene. Godine 1965. počinje proizvoditi i galanterijske proizvode. Ta djelatnost se brzo osamostaljuje te 1969. čini posebnu proizvodnu jedinicu. Sukladno razvoju, 1972. godine osnivaju se dvije osnovne organizacije udruženog rada: OOUR „Košaraštvo“ i OOUR „Galanterija“, kao i radna zajednica Zajedničke službe.

Osim pletarske proizvodnje „Razvitak“ je usvojio i proizvodnju ljepila za zidne tapete, ventila za aerosole za potrebe farmaceutske industrije i kemijske industrije, aluminijskih folija za domaćinstva, dvokomponentnih poliesterskih kitova za automobilsku industriju, brodogradnju i građevinsku industriju, proizvodnju aditiva za poboljšanje svojstava svježeg i očvrsnulog betona na bazi sintetske smole, proizvodnju sredstava za trajno uklanjanje vode i vlage iz građevnih objekata, a u sporednoj djelatnosti vršio je i usluge skladištenja u svom velikom skladištu te usluge punjenja sprejeva u punionici.