window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-3J2HL4H7EM');

Koncert klasične glazbe Gilming

Početna/Koncert/Koncert klasične glazbe Gilming
Učitavanje Događaji
Ovaj događaj je prošao.

Branimir Pustički (Zagreb, 1981.) diplomirao je iz klase Valtera Dešpalja na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu te se usavršavao kod Reinharda Latzka u Beču i Jakoba Kullberga u Stavangeru, Norveška. Laureat je mnogih domaćih i inozemnih natjecanja i nagrada od kojih se ističu nagrada za mladog glazbenika godine Zagrebačke Filharmonije i American Expressa, prva nagrada i nagrada publike na međunarodnom natjecanju “J.Brahms” u Austriji i prva nagrada i nagrada HDS-a na recentnom nacionalnom natjecanju “Papandopulo” u kategoriji komorne glazbe.

Solistički je nastupao uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačke soliste, Hrvatski barokni ansambl, Ukrajinsku državnu filharmoniju, Orkestar “Human Rights” i Zagrebački orkestar mladih, a za HRT je snimio i solistička djela za violončelo i orkestar hrvatskih skladatelja J. Tkalčića, M. Ruždjaka i M. Kelemena. Uz stalne komorne sastave Trio 1887, Gudački trio Pustički i norveški komorni orkestar 1B1 često nastupa sa istaknutim umjetnicima na koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu, pa je osim redovitih nastupa u većini europskih zemalja ostvario koncerte i turneje u Japanu, Meksiku i SAD-u. Za boravka u Beču radio je kao zamjenik vođe dionice u Simfonijskom orkestru ORF-a, a trenutno radi kao vođa dionice u Simfonijskom orkestru HRT-a i asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Petra Gilming maturirala je glasovir u klasi prof. Kamelije Zavrl u Zagrebu 1995, a diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vladimira Krpana 2000. godine te 2007. u istoj klasi i magistrirala. Usavršavala se na seminarima uglednih pedagoga (N. Kazimirove, E. Timakina, L. Baranyaja, V. Pavarane, J. F. Antoniolija, V. Merzhanova i K. H. Kammerlinga), te u klasi prof. Luigia Mostaccia na postdiplomskom studiju u Spilambertu, Italija.

Laureat je velikog broja nacionalnih i međunarodnih natjecanja (Zagreb, Pinerolo, Moncalieri i Pietra Ligure). Dobitnica je nagrade rektora Sveučilista u Zagrebu, nagrade Radio podija, nagrade dekana Muzičke akademije u Zagrebu, nagrade „Darko Lukić“ 2000.g. i nagrade Hrvatskog glazbenog zavoda.

2015. godine osvaja prvu nagradu na Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika “Papandopulo” te nagradu HDS-a za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja u kategoriji komornih sastava. Kao članica Tria 1887, dobitnica je nagrade ”Artists on Globe” za najbolje mlade hrvatske glazbenike u 2015. godini. 2016. osvaja nagradu Dvorane Vatroslav Lisinski za nastup na Tribini Darko Lukić sa Hrvatskim klavirskim triom.

Nastupa u zemlji i inozemstvu kao solist, komorni muzičar te uz orkestre (Simfonijski orkestar Muzičke akademije, Hrvatski komorni orkestar, Dubrovački simfonijski orkestar i dr.), surađujući s dirigentima Igorom Gjadrovom, Pavlem Dešpaljem, Franom Krasovcem i dr., na istaknutim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Osorske glazbene večeri, Zagreb Kom, Diapason, Dani Milka Kelemena, te festivali u Vukovaru, Šibeniku, Poreču, Rovinju, Nizozemskoj i Danskoj).

Surađuje sa istaknutim domaćim i inozemnim umjetnicima kao što su Božo Paradžik, Monika Leskovar, Frederic Moreau, Kimiko Nakazawa, Ho-Young Pi, Petr Fedotov, Orest Shourgot, Goran Končar, gudački kvartet Porin.

Službeni je umjetnički suradnik brojnih seminara te violinističkih natjecanja (Međunarodno violinističko natjecanje ”Vaclav Huml”, Nacionalno natjecanje “Boris Papandopulo”, Međunarodno natjecanje “Rudolf Matz”, Međunarodno natjecanje “Bistrički zvukolik” i dr.). Članica je Hrvatskog klavirskog trija (od 2014.g.) i Trija 1887 (od 2015.g.). Umjetnički je suradnik na Odsjeku za gudačke instrumente i gitaru Muzičke akademije u Zagrebu od 2005. godine.