window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-3J2HL4H7EM');

Indijska klasična glazba

Početna/Indijska klasična glazba

Indijska klasična glazba

U suradnji s Veleposlanstvom Indije i Indijskim vijećem za kulturne odnose u Ludbregu će se održati večer indijske klasične glazbe za koju će se pobrinuti dvojica priznatih indijskih glazbenika.

Arnab Bhattacharya svirat će na tradicionalnom žičanom instrumentu sarodu, a Rohen Bose na tabli.

Osim što je inženjer, Arnab Bhattacharya je istaknuti klasični glazbenik koji redovito obilazi svijet, donoseći indijsku klasičnu glazbu i tradicionalni žičani instrument zvan sarod na međunarodne glazbene pozornice. Počeo je učiti sarod u ranoj dobi od svog oca, nakon čega je bio pod stalnim vodstvom Pandita Buddhadeva Dasgupte s kojim je uspio postići savršenstvo izvedbe i naučiti bogati repertoar Senije Sahajahanpur Gharane. Arnabova jedinstvena sposobnost da istka najsloženije teksture zvuka u svojim izvedbama naširoko je hvaljena, a njegova glazba predstavlja savršenu kombinaciju tradicionalnih i modernih načina indijske klasične glazbe.

Rođen u obitelji glazbenih legendi, Rohen Bose učio je svirati pod vodstvom svog oca Pt Debojyotija Bosea. Kasnije je bio pod mentorstvom svog starijeg strica, Pt Kumar Bosea, iz Banaras Gharane i mlađeg strica Acharya Jayanta Bosea. Pratio je svoje stričeve i oca na mnogim koncertima u različitim indijskim gradovima, a nastupao je i s fusion bendovima te orkestrima.

Koncert ovih indijskih glazbenika održat će se u atriju dvorca Batthyany, Ulaz je besplatan, no broj mjesta je ograničen. Besplatnu ulaznicu stoga možete podići u tajništvu CZKIND (Trg Svetog Trojstva 19) radnim danom od 7:30 do 15 sati.

Datum

kol 16 2022
Expired!

Vrijeme

20:00 - 21:30

Lokalno vrijeme

  • Timezone: America/New_York
  • Date: kol 16 2022
  • Time: 14:00 - 15:30
Dvorac Batthyany

Lokacija

Dvorac Batthyany
Ludbreg, Dvorac Batthyany
Kategorija
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'

Organizer

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'
Phone
042 306 114
Email
info@czkidn.hr
Website
https://www.czkidn.hr