window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-3J2HL4H7EM');

Ludbreg petkom – Izložba Likovnog udruženja Ludbreg

Početna/Ludbreg petkom – Izložba Likovnog udruženja Ludbreg
Ludbreg petkom logo

Ludbreg petkom – Izložba Likovnog udruženja Ludbreg

Članovi Likovnog udruženja Ludbreg održat će izložbu u sferi tematike ludbreškog kraja i nadasve motiva ludbreške okolice kako što su vinogradi, okućnice itd.

-Priređivanjem ovakvog vida izlaganja, podsjećamo da se i u ova turobna vremena prožeta covidom 19 itekako stvara ali u udobnosti svog doma. To naravno bude vidljivo u samim motivima slika. Neki su ovo vrijeme iskoristili za kreativno stvaranje dok nekima likovnost i slikarstvo znači podsjetnik da su još živi i voljni kreativno se izraziti. Bit će zanimljivo vidjeti što nam je ponaosob bilo u glavicama, usporediti to s različitostima. – kaže predsjednica udruge, Elvira Štabi.

Likovno udruženje Ludbreg kontinuirano djeluje u našem području već tridesetpetu jubilarnu godinu , najprije pod nazivom “Društvo umjetnika Ludbreg” od 1981. do 1996. godine, a potom izmjenom statuta dobija današnji naziv. Osnovna namjera nekolicine umjetnika amatera bila je potaknuti što veću aktivnost građana na polju likovnog stvaralaštva u Ludbregu i njegovoj okolici te tim činom obogatiti i poboljšati sam kulturni život ovog kraja.

Sluha za ovakve aktivnosti na sreću imala je i šira društvena zajednica , na čelu sa kulturnim institucijama bivše općine Ludbreg pa je društvo od samog početka brojilo tridesetak članova čija se aktivnost uglavnom ogledala na sada već tradicionalnim godišnjim izložbama. Pored toga bile su organizirane i brojne samostalne izložbe članova Društva u zemlji i inozemstvu.

Osim osnovnog cilja, promocije likovne kulture na području Ludbreške regije, udruženje radi na uspostavi što kvalitetnije suradnje sa ostalim sličnim udrugama, tako je u zadnjih nekoliko godina ostvarena suradnja sa likovnim udruženjima i slikarima pojedincima iz Varaždina, Lepoglave, Zagreba, Čakovca, Preloga, Koprivnice, Molvi, Đurđevca, Križevaca, Valpova , Stubičkog kraja i ostalih dijelova Hrvatske. Članovi Likovnog udruženja Ludbreg aktivni su sudionici brojnih likovnih kolonija koje se održavaju diljem Lijepe naše. Udruga se osim spomenutih aktivnosti bavi i humanitarnim radom tako da se organiziraju mnogobrojne
likovne kolonije i zatim aukcije slika čiji je cilj pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

ruj 02 - 08 2022

Time

18:00 - 15:00
Dvorac Batthyany

Location

Dvorac Batthyany
Ludbreg, Dvorac Batthyany