window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-3J2HL4H7EM');

Ludbreg petkom – Noć muzeja – Noć otvorenih vrata Muzeja grada Ludbrega

Početna/Ludbreg petkom – Noć muzeja – Noć otvorenih vrata Muzeja grada Ludbrega

Ludbreg petkom – Noć muzeja – Noć otvorenih vrata Muzeja grada Ludbrega

Hrvatsko muzejsko društvo u petak, 28. siječnja 2022. godina održava sedamnaestu po redu Noć muzeja pod temom „MUZEJI – IZMEĐU STVARNOG I DIGITALNOG”.

Manifestacija Noć muzeja započela je Berlinu u Njemačkoj 1998. godine pod nazivom „Duga noć muzeja” kao kulturni događaj u kojem muzeji i kulturne ustanove ostaju otvorene do kasno i omogućuju novi otvoreniji pristup muzejskoj publici. Godine 1999. manifestaciji se pridružuje Francuska, a od 2005. godine prerasta u događaj na europskoj razini. U Hrvatskoj te iste godine započinje pilot projekt za šest zagrebačkih muzeja, a od 2007. Noć muzeja prerasla je u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Muzej grada Ludbrega koji je u sastavu Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak” pridružuju se ovogodišnjoj manifestaciji tako što će otvoriti svoja vrata za posjetitelje. U sklopu Noći otvorenih vrata koja će trajati od 18 do 21 sat svi zainteresirani imat će priliku razgledati kapelicu Svetog Križa i Zbirku sakralne umjetnosti u Dvorcu Batthyay te Arheološki park Iovia uz besplatno stručno vodstvo. Zajednička vodstva na lokacijama kreću u 18, 19 i 20 sati i nije potrebna najava.

Program će se odvijati u kontroliranim uvjetima i okolnostima uz obavezne Covid potvrde i maske za lice.

Date

sij 28 2022
Expired!

Time

18:00 - 21:00
Arheološki park Iovia

Location

Arheološki park Iovia
Trg Svetog Trojstva 25, 42230, Ludbreg
Dvorac Batthyany

Location 2

Dvorac Batthyany
Ludbreg, Dvorac Batthyany
Category