window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-3J2HL4H7EM');

Ludbreg petkom – Predstava za odrasle ‘Legitimacija’

Početna/Ludbreg petkom – Predstava za odrasle ‘Legitimacija’
Ludbreg petkom logo

Ludbreg petkom – Predstava za odrasle ‘Legitimacija’

Legitimacije su zamišljene kao izvedbeno putovanje koje se bavi osobnim pričama, njihovim oprostorenjem, taktilnošću i srži glumačkog senzibiliteta. Ideja za predstavu nastala je na mjestu susreta između kazališta, lutkarstva, pokreta, psihoanalize i psihologije sjećanja, a glavni joj je cilj saznati kako od jednog posebnog ili manje posebnog predmeta nastaju priča, sjećanje, emocija, temperament i pogled na svijet. Tematsku okosnicu predstave, kao i glavnu teorijsku potku, čini psihologija pamćenja koja je svoj umjetnički legitimitet dobila u literarnom stvaralaštvu Marcela Prousta. Legitimacije u svoj centar stavljaju predmet koji kroz izvedbeno istraživanje i šetnju stazom sjećanja izaziva emociju, reakciju i dojam, budi senzibilitet prema sebi i prema drugome te priča jednu osobnu priču koja kroz režijsku izgradnju, dramaturško sažimanje te glumačku obradu postaje opća, snažna i univerzalno prepoznatljiva.
Predstavu izvodi četvero glumaca od kojih je svatko zadužen za svoju priču. Na sceni, glumci prolaze proces šetnje po vlastitoj memoriji te se igraju simbolima, predmetima i emocijama. Krajnji rezultat je četiri “vlastitih soba”, prostorija u kojima izvođači igraju (u najširem smislu te riječi) svoju priču: kroz predmete, multimediju, pokret i pripovijedanje.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

stu 04 2022

Time

18:00 - 20:00
Centar za kulturu

Location

Centar za kulturu
Ludbreg, Trg Sv. Trojstva 19