window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-3J2HL4H7EM');

Ludbreg petkom – Predstava za odrasle ‘ Ritina škola’

Početna/Ludbreg petkom – Predstava za odrasle ‘ Ritina škola’
Ludbreg petkom logo

Ludbreg petkom – Predstava za odrasle ‘ Ritina škola’

Rita je inteligentna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti…

Ritina škola jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Priča a govori o tome što se događa kad se u ‘društvu znanja’ pojavi djevojka koja – ‘želi znati, želi shvatit, želi skužit…sve!!’?

Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno i čemu ono služi ‘u zemlji u kojoj su zatvori puni doktora i profesora’… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji ih oboje mijenja.

Ritina škola govori o tome kako znanje utječe na čovjeka i njegov pogled na svijet, ali i o tome koliko društvo utječe na znanje i na potrebu za njim.

Willy Russell je za Ritinu školu dobio nagradu Lawrence Olivier za najbolji dramski tekst 1980. godine.

Prijevod, adaptacija, scenografija i režija: Marko Torjanac
Uloge: Rita . . . . . . . . . . . Vanda Winter
Pravdan . . . . . . . . Marko Torjanac

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

ruj 23 2022

Time

18:00 - 20:00
Centar za kulturu

Location

Centar za kulturu
Ludbreg, Trg Sv. Trojstva 19