window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date());gtag('config', 'G-3J2HL4H7EM');

Ludbreg petkom – Predstavljanje knjige Ljubice Ribić i Milana Novaka

Početna/Ludbreg petkom – Predstavljanje knjige Ljubice Ribić i Milana Novaka

Ludbreg petkom – Predstavljanje knjige Ljubice Ribić i Milana Novaka

Ljubica Ribić, rođena u Varaždinu 1959. godine u kojemu i danas živi i radi. Nakon završetka opće gimnazije upisuje Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu.

Aktivna je članica hrvatskih književnih asocijacija: od 2014. članica je Varaždinskog književnog društva, 2015. postaje članicom Matice Hrvatske. Predsjednica je Udruge za promicanje kulture RITAM MISLI od 2016. godine.

Piše poeziju i kratku prozu na hrvatskome standardnom jeziku, na kajkavskom narječju i slovenskom jeziku. Prevodi sa slovenskog jezika.

Kao autorica i aktivna djelatnica u kulturi sudjeluje u mnogim međunarodnim susretima u organizaciji drugih kulturnih asocijacija. Objavljuje u raznim literarnim revijama u Hrvatskoj i inozemstvu, Locutio (Slovenija), Poiesis (Slovenija), Braničevo (Srbija), Portile poeziei (Rumunjska), Branuvanja (Makedonija). Poezija joj je ušla u mnoge zbornike u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori i prevedena na slovenski, engleski, makedonski, rumunjski i francuski jezik.

Od rujna 2014. godine kao suorganizatorica upriličuje pjesnička druženja u Varaždinu pod nazivom IMPULS – poezija u kafiću, kao i snimanje emisija za Varaždinsku televiziju , IMPULS poezija na VTV-u. Od lipnja 2017. do srpnja 2018. uređuje i vodi radioemisiju RITAM MISLI OGLEDALO KORAKA na Radio Ludbregu. Moderator je mnogih književnih tribina u Hrvatskoj i Sloveniji.

Milan Novak (Maribor, 1965) čovjek je plesa, poezije i crteža. U svoj život diplomiranog inženjera elektrotehnike upliće razigranost plesnih improvizacija, neomeđenost poezije i snenost crteža. Vječni »zaljubljenik u pisane riječi« sudjeluje u čitanju uživo, literarnim radionicama i susretima, kako u Sloveniji, tako i u tuđini. Sudjeluje na mnogim međunarodnim festivalima, u Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Rumunjskoj.

U djelima Milana Novaka nalazimo duboka razmišljanja o biti, povezanosti s prirodom i s onim nečim što omogućava vidjeti svijet oko sebe drugačijim i, prije svega, malim s obzirom na prostranost duhovnog svijeta. Pjesme Milana Novaka prikazuju dvojnost ljudske prirode, prirode općenito, vječito prelijevanje crnobijelog u traženju ravnoteže.

Objavljuje u priznatim književnim časopisima u Sloveniji, u zbornicima širom regije, internetskim magazinima.

Piše prozu i pjesme. Priređuje literarne događaje s elementima poezije, plesa/pokreta, glazbe i videa. Suorganizator je pjesničkih susreta u Varaždinu/Hrvatska, IMPULS – poezija u kafiću. Njegova djela prevedena su na hrvatski, makedonski, engleski, njemački i rumunjski jezik.

Poezija Milana Novaka prepoznata je i nagrađivana:

 • 2011., literarni natječaj »Nočni prigrizek«, Bevkovi dnevi Cerkno, pobjednička pjesma
 • 2012., literarni natječaj »Lepota besede«, Črnomelj, najbolji tekst u rubrici poezije
 • 2014., festival MORE DUŠA, Beograd, Plaketa za najboljeg pjesnika festivala
 • 2016., literarni projekt VALENTINOVO 2016, Zagreb, Povelja za najbolju pjesmu projekta
 • 2016., Music
 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

stu 26 2021

Time

18:00 - 20:00
Dvorac Batthyany

Location

Dvorac Batthyany
Ludbreg, Dvorac Batthyany