window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-3J2HL4H7EM');

Predstava ‘Ljubavna pisma’

Početna/Predstava ‘Ljubavna pisma’

Predstava ‘Ljubavna pisma’

Ljubavna pisma A.R.Gurneya, predložena za Pulitzerovu nagradu za dramu, jedna je od naizvođenijih kazališnih ljubavnih priča na svijetu. Tekst je praizveden na Broadwayu 1988., a u njegovoj izvedbi su se okušala i velika glumačka imena, kao Kathleen Turner, William Hurt, Mel Gibson, Sissy Spacek, Sigourney Weaver te Elizabeth Taylor koja se ulogom u Ljubavnim pismima 2007. vratila na pozornicu.

U središtu priče su Melissa i Andrew koji svojim pismima, tijekom gotovo 50 godina, održavaju svoj poseban odnos te kroz njih progovaraju o svojim nadama, željama, snovima, razočaranjima, pobjedama i porazima kroz koje prolaze tijekom svojih života koji su često išli smjerovima koje nisu željeli ili su ih pogrešno birali. Andrew i Melissa, prijatelji su iz djetinjstva čije doživotno dopisivanje započinje slanjem razglednica tijekom ljeta što se kasnije, nakon romantičnog susreta, nastavlja razmjenjivanjem pisama na fakultetu. Životi im zatim kreću različitim smjerovima, no njihova privrženost i dalje ostaje jaka. U međuvremenu Andrew postaje uspješan odvjetnik i političar dok se Melissa okreće umjetnosti i porocima. Je li, nakon toliko vremena, za njih prekasno?

Što znači i kuda ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Posljednje pismo više nego jasno pokazuje koliko su jedno drugome značili i koliko su jedno drugome dali tijekom godina. Možda su i bili fizički razdvojeni, no emotivno i duhovno su ostajali bliski koliko to samo pravi ljubavnici mogu biti.

U najnovijoj produkciji Kazališta Planet Art sjajnim glumačkim postavama pridružuju se Slavica Knežević u ulozi Melisse i Marko Torjanac kao Andrew. Predstavu Ljubavna pisma, koja će Vam svojom toplinom izmamiti i suzu i osmjeh, redateljski potpisuju Slavica Knežević i Marko Torjanac.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

pro 16 2022

Time

18:00 - 19:30
Centar za kulturu

Location

Centar za kulturu
Ludbreg, Trg Sv. Trojstva 19
Category
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'

Organizer

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'
Phone
042 306 114
Email
info@czkidn.hr
Website
https://www.czkidn.hr