Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite o Izmjeni odluke o nužnim epidemiološkim mjerama za područje Varaždinske županije koja stupa na snagu 7. studenoga i traje do 30. studenoga, primorani smo otkazati ovogodišnji Festival kajkavske komedije “Dani Mladena Kerstnera”. 

Iako smo po pitanju osiguravanja svih dosad propisanih epidemiološkim mjera i preporuka bili spremni za organizaciju, prema novim mjerama za Varaždinsku županiju festivalu bi moglo prisustvovati najviše 50 osoba. Uz to izdana je i preporuka jedinicama lokalne samouprave s područja Varaždinske županije da obustave iznajmljivanje i drugo korištenje društvenih domova u svojem vlasništvu za sve vrste okupljanja što nas također ograničava budući da se ovogodišnji festival trebao održati u Društvenom domu Hrastovsko.

Ne preostaje nam ništa drugo nego poštovati odluke i preporuke kako bi zaštiti zdravlje sviju nas.

Zahvaljujemo svim glumačkim udrugama i udruženjima što su unatoč cjelokupnoj situaciji pokazale interes za sudjelovanjem.

Nadamo se susretu iduće godine u nekim “normalnijim”  i veselijim uvjetima. Do tada, čuvajte i pazite na sebe i svoje bližnje!