I ove godine za sve ljubitelje glazbe pripremamo Glazbeni kolovoz, manifestaciju u sklopu koje će u Ludbregu gostovati 5 glazbenih sastava koji njeguju klasičnu glazbu.

Jazz Windows – Ratko Zjača i Vid Jamnik

Sve će krenuti 3. kolovoza i to pravim jazz spektaklom za kojeg će se pobrinuti nagrađivani internacionalni gitarist i kompozitor Ratko Zjača te genijalni vibrafonist Vid Jamnik kojeg je osobno Boško Petrović nazvao svojim nasljednikom, u pratnji Martina Gjakonovskog na basu i
Jože Zadravca na bubnjevima.

Suradnja ovih umjetnika dovodi do zapanjujućih rezultata u smislu zvuka i aranžmana, začinjenih ritmičkim idejama, teksturom i prostorom. Umjetnički entuzijazam, strast, intenzitet i toplina mogu se doživjeti u svakom trenutku njihovog nastupa uživo predstavljajući inspirativnu i ugodnu snagu originalnih skladbi.

Kvartet flauta Monochromia

Glazbeni kolovoz’ nastavlja se 12. kolovoza kada u predivan atrij dvorca Batthyany stižu nagrađivane flautistice Barbara Kšenek, Maja Mustapić, Dunja Đurđević i Barbara Tomić koje će nas počastiti dijelima domaćih i stranih autora.

Indijska klasična glazba

U utorak, 16. kolovoza, ludbreška će publika imati jedinstvenu priliku uživati u klasičnoj indijskoj glazbi! Naime, u sklopu hrvatske mini turneje u Ludbreg stiže Arnab Bhattacharya, istaknuti klasični glazbenik koji redovito obilazi svijet, donoseći indijsku klasičnu glazbu i tradicionalni žičani instrument zvan sarod na međunarodne glazbene pozornice. Njega će na tabli pratiti Rohen Bose, takođej jedan od istaknutijih indijskih glazbenika.

Broj mjesta za ovaj koncert je ograničen. Besplatne ulaznice možete podići u tajništvu Centra za kulturu i informiranje Ludbreg (Trg Svetog Trojstva 19) radnim danom od 7:30 do 15 sati.

Zagreb Brass Quintet

Nakon indijske glazbe 19. kolovoza slijedi koncert Zagreb Brass Quinteta koji njeguje širok repertoar, koncentrirajući se na skladbe originalno napisane za brass kvintet, ali nisu im strane ni obrade simfonijskih i komornih djela svih epoha, kao ni jazz ili filmska glazba. U Ludbregu su već gostovali više puta i priredili vrhunsku glazbenu poslasticu, stoga ništa manje ne očekuje se ni ovoga puta.

Koncert filmske glazbe ‘Cinema paradiso’

Za kraj, 26. kolovoza putujemo u svijet filme glazbe. Voditelji putovanja bit će Krešimir Marmilić na violini i Kristina Bjelopavlović Cesar za klaviru. Ovaj filmski glazbeni raj bit će sastavljen od skladbi najpriznatijih i najpopularnijih skladatelja današnjice poput Morriconea, Barrya, Williams. Osim njih, tu su i djela velikana Chaplina, a i drugih skladatelja čija su djela često korištena u filmovima. Ono što ovom koncertu daje posebnu čar je popratna video projekcija kadrova iz filmova.

Svi koncerti počet će u 20 sati u vanjskom prostoru dvorca Batthyany. Ulaz na sve koncerte je besplatan.