U sklopu izložbe Matije Bobeka i Marije Vugrinec Bobek koja će se održavati od 17. do 20. srpnja kao dio programa „Ludbreg petkom“ održat će se i mala kreativna radionica izrade drvenih igračaka.

Radionica pod nazivom “Kao prvo – zagonetno drvo” na rasporedu je 20. srpnja (ponedjeljka) u periodu od 10 do 12 sati u atriju dvorca Batthyany, a voditi će je Matija Bobek.

Matija Bobek po struci je odgajatelj predškolske djece. Nakon stručnog ispita počeo se baviti izradom konstruktivnih drvenih igračaka i skulptura, a tu ljubav pokušava prenijeti i na mlađe generacije.

Radionica je besplatna i namijenjena djeci predškolske i osnovnoškolske dobi koja će kroz istraživačku igru, pripovijedanje i promišljanje razvijati svoju kreativnost i učiti rukovati drvom i ostalim elementima iz prirode.

Malom intervencijom zagonetni drveni oblici pretvorit će se u funkcionalne igračke, a djeca će kroz igru na praktičan način razvijati ekološku osjetljivost i učiti o fizici, logici i matematici. Ne sumnjamo kako će tijekom radionice nastati brojni vlakići, autići, njihaljke, lutkice, sviralice…

Dođite u dvorac Batthyany i uz pomoć stričeka Bobčeka naučite kako svako zagonetno drvo pretvoriti u novu i zanimljivu igračku.

Molimo roditelje da svoje mališane prijave za sudjelovanje putem ovog OBRASCA.