Puhački orkestar grada Ludbrega u nedjelju je pred punom dvoranom održao tradicionalni božićni koncert. Koncertom koji je trajao 90-ak minuta dirigirao je Marko Novak. Na repertoaru su se našli božićni klasici kao što su All I want for ChristmasDo they know it’s ChristmasDriving home for ChristmasMerry Christmas everybody, Let it snow, Rudolph the red nosed reindeer i slično. Osim božićnih pjesama mogla se čuti i filmska glazba, a bilo je tu naravno i nezaobilazne polke, marša i valcera.

Kao glazbena gošća orkestru se i ove godine pridružila talentirana umjetnica Dora Pretkovićučenica 4. razreda Glazbene škole u Varaždinu, smjer solo pjevanje, te istovremeno redovna studentica 1. godine Umjetničke akademije u Grazu, smjer jazz pjevanje. U pratnji Puhačkog orkestra izvela je poznate filmske pjesme Moon river, Blue Moon i Over the rainbow. Zanimljiv je bio i splet filmske glazbe koju je Puhački orkestar izveo samostalno, a na čijem se popisu, između ostalih, našla glazba iz crtića Frozen, Kako izdresirati zmaja te filma Sam u kući.

Program je prigodnom poezijom dodatno začinio ludbreški stihoklepac Aleksandar Horvat koji je ujedno bio i u ulozi voditelja, a koncertna večer završila je još jednim zajedničkim nastupom orkestra i Dore Pretković.

Galerija

Video

Zbog pravila privatnosti YouTube treba Vaše dopuštenje za učitavanje. Za detalje, molimo pogledajte naša Pravila privatnosti
Prihvaćam