window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-3J2HL4H7EM');

Kristian Medak: “Mali Divovi: Makro Priče Entomološkog Svijeta” – izložba

Početna/Kristian Medak: “Mali Divovi: Makro Priče Entomološkog Svijeta” – izložba
Kristian Medak: “Mali Divovi: Makro Priče Entomološkog Svijeta” – izložba

Kristian Medak: “Mali Divovi: Makro Priče Entomološkog Svijeta” – izložba

Ove godine u sklopu programa Ludbreg petkom slavimo Dan planeta Zemlje! Pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija Kristiana Medaka “Mali Divovi: Makro Priče Entomološkog Svijeta” koja će se održati 19. travnja s početkom u 18 sati u holu Centra za kulturu Ludbreg. Ulaz je besplatan, a izložbu možete pogledati do 8. svibnja.

Izložba “Mali Divovi: Makro Priče Entomološkog Svijeta” ima za cilj otkriti nevjerojatnu ljepotu i složenost entomološkog svijeta kroz umjetnost makrofotografije. Posjetitelji će imati priliku zaroniti u fascinantni mikrokozmos kukaca, istražujući detalje koje obično promičemo u svakodnevnom životu. Ova izložba predstavit će kolekciju makrofotografija koje prikazuju boje, oblike i teksture kukaca na način koji otkriva čuda prirode koje oko često ne primjećuje. Svaka slika priča vlastitu priču, bilo da se radi o blistavim očima ili sjajnim oklopima kornjaša.

Na otovrenju će autor biti dostupan za razgovor s posjetiteljima te će nastojati približiti svoj proces stvaranja, inspiraciju iza svakog djela, te povezanost umjetnosti i prirode. Posjetitelji će moći postaviti pitanja iz svih aspekata izložbe: biologija, makro fotografija i uređivanje fotografija te put amaterskog makro fotografa na području Hrvatske.

Kristian Medak

Kristian Medak rođen je 1994. godine u Puli gdje je završio osnovnu školu, a potom i Medicinsku školu. Preddiplomski studij Znanost o moru završio je na Odjelu za prirodne i zdravstvene studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a diplomski studij ekologije i zaštite prirode na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirao je obranom rada pod naslovom „Raznolikost i rasprostranjenost nosorožaca (Dynastidae), balegaša (Geotrupidae) i zlatnih mara (Cetoniidae) na području Hrvatske“.

Svoju uvijek prisutnu ljubav prema kukcima slijedio je pridruživanjem Udruzi studenata biologije BIUS gdje je postao voditelj sekcije Kornjaša. Završetkom studija, zaposlio se na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu kao suradnik na projektu za razvijanje programa praćenja za vrste i stanišne tipove od interesa za EU (ciljana vrsta Carabus (variolosus) nodulosus – Čvorasti trčak). Kroz rad na projektu ujedinio je svoju stručnost sa strašću za makrofotografijom, gdje je u sklopu terenskih istraživanja započeo svoj put što je kasnije preraslo u stalni način života.

Danas, kao predan zaposlenik Instituta IGH, gdje svoj profesionalni put gradi u području Ekologije, u slobodno vrijeme nastavlja otkrivati i dijeliti čaroliju entomološkog svijeta putem društvenih mreža. Posebno je strastven u stvaranju inspirativnih sadržaja na Instagramu (@medo.beetles), gdje se trudi povezati ljude s divljinom, otkrivajući ljepotu kukaca kroz svoj objektiv. Kroz ovu digitalnu priču, nada se širenju svijesti o važnosti očuvanja prirode i poticanju ljubavi prema kukcima koje često zanemarujemo.

Datum

tra 19 2024
Expired!

Vrijeme

18:00 - 20:00

Lokalno vrijeme

  • Timezone: America/New_York
  • Date: tra 19 2024
  • Time: 12:00 - 14:00

Labels

Izložba
Centar za kulturu

Lokacija

Centar za kulturu
Ludbreg, Trg Sv. Trojstva 19
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'

Organizer

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'
Phone
042 306 114
Email
info@czkidn.hr
Website
https://www.czkidn.hr