window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-3J2HL4H7EM');

Marius Preda Evolution Trio

Početna/Marius Preda Evolution Trio
Marius Preda Evolution Trio

Marius Preda Evolution Trio

Pozivamo vas na koncert kakav još niste čuli. Jedan od najvećih svjetskih cimbalista multiinstrumentalista Marius Preda (član legendarnog seksteta Artura Sandovala) na svojoj turneji staje i u Ludbregu s izvrsnim triom. Koncert će biti u dvorcu Batthyany u utorak, 23. srpnja, a počinje u 20 sati. Marius Preda Evolution Trio osim Prede čine Ratko Zjača, međunarodno nagrađivan gitarist, i Thomas Preda, mladi talentirani basist. Ulaz je besplatan.

Marius Preda stekao je poštovanje drugih glazbenika zbog svog umijeća sviranja mnoštva instrumenata (harmonika, truba, klavir, vibrafon, violina). Razvio je novi način sviranja cimbala te postao prvi cimbalist u povijesti jazza. Njegova je ambicija promicati ovaj instrument i učvrstiti njegovo mjesto u kanonu jazza. Smatraju ga jednim od najoriginalnijih i najutjecajnijih glazbenika u novijoj povijesti glazbe. Zbog svog jedinstvenog i karizmatičnog sviranja, postao je prvi cimbalist koji je svirao u nekima od najprestižnijih koncertnih dvorana, festivala i jazz klubova u svijetu.

Ratko Zjača međunarodno je nagrađivan gitarist, skladatelj i glazbenik s diskografijom koju hvali kritika. Surađivao je i nastupao s nekima od najutjecajnijih glazbenika jazza i moderne improvizacijske glazbe. Hrvatsko društvo skladatelja dodijelilo mu je nagradu za postignuće, autorstvo i umjetničko stvaralaštvo u jazz glazbi, a na najvećem istočnoeuropskom jazz festivalu Nišville jazz Festival dodijeljena mu je Europska diskografska nagrada za umjetničko stvaralaštvo u jazz glazbi. Nakon studija u Rotterdamu i New Yorku konstantno obogaćuje svoje iskustvo.

Thomas Preda mladi je basist, producent i tekstopisac. Studira na Glazbenoj akademiji Berklee u Bostonu. Thomas je također skladatelj i nevjerojatno talentirani improvizator s dubokim poznavanjem tradicije jazza te pomaže utirati put generacijama koje dolaze.

 • 00

  dani

 • 00

  sati

 • 00

  minuta

 • 00

  sekundi(a)

Datum

srp 23 2024

Vrijeme

20:00 - 21:30

Lokalno vrijeme

 • Timezone: America/New_York
 • Date: srp 23 2024
 • Time: 14:00 - 15:30

Labels

Koncert
Dvorac Batthyany

Lokacija

Dvorac Batthyany
Ludbreg, Dvorac Batthyany
Kategorija
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'

Organizer

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'
Phone
042 306 114
Email
info@czkidn.hr
Website
https://www.czkidn.hr