window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-3J2HL4H7EM');

Pajdašice i prijatelji – koncert

Početna/Pajdašice i prijatelji – koncert
Pajdašice i prijatelji – koncert

Pajdašice i prijatelji – koncert

Pozivamo vas na koncert “Pajdašice i prijatelji” koji će se u sklopu programa “Ludbreg petkom” održati 5. travnja s početkom u 19 sati u dvorani Centra za kulturu. Uz Žensku vokalnu skupinu “Pajdašice” nastupaju: Tamburaški sastav “Pajdaši”, Ženska vokalna skupina “Lucerne”, Varaždin i Klapa “Marof”, Novi Marof. Ulaz je besplatan.

ŽVS Pajdašice

Ženska vokalna skupina “Pajdašice”  aktivno djeluje od 2005. godine. Članice skupine su većinom bivše plesačice folklorne skupine koje su odlučile nastaviti aktivno se družiti i uživati u zajedničkom, uglavnom folklornom pjevanju. “Pajdašice” njeguju višeglasno pjevanje narodnih napjeva, a u repertoaru imaju i određen broj prigodnih narodnih božićnih pjesama, autorske pjesme hrvatskih skladatelja te obrade narodnih napjeva.

Redovito sudjeluju na županijskoj smotri vokalnih sastava a već su niz godina predstavnice Varaždinske županije na državnoj smotri malih vokalnih sastava. Za ovaj uspjeh zaslužna je prije svega prof. Zdenka Knapić koja već dugi niz godina svoju energiju, znanje i ljubav prema folklornom pjevanju dijeli s “Pajdašicama”. Iza sebe imaju mnogo samostalnih nastupa kao i nastupa zajedno s ostalim sekcijama KUD-a prije svega na manifestacijama u organizaciji grada Ludbrega ali i u drugim gradovima diljem Hrvatske te u inozemstvu. Pjevale su tako na trgovima i ulicama Italije, Francuske i Makedonije.Kao najveći uspjeh vole istaknuti srebrnu nagradu na Festivalu glazbe Zagreb u Koncertnoj dvorani Lisinski 2016. gdje su pjevale zajedno s muškim vokalnim sastavom KUD-a pod imenom „Pajdašice i Pajdaši“.

Svojim višegodišnjim djelovanjem i pjevačkim usavršavanjem postale su prepoznatljivo ime na karti kulturnog amaterizma i tradicije višeglasnog pjevanja, a njegovanjem tradicionalnih napjeva uspješno predstavljaju svoje društvo, Grad Ludbreg i Republiku Hrvatsku. Kako su svojim radom doprinijele promociji grada, dobitnice su i Plakete Grada Ludbrega za 2022. godinu.

TS Pajdaši

Tamburaška sekcija u sklopu KUD-a “Anka Ošpuh” Ludbreg djeluje kao samostalna sekcija, ali i pratnja plesačima i vokalnoj skupini Pajdašice. Repertoar kojeg izvodi je raznolik, od folklornih napjeva, tamburaške instrumentalne glazbe, starogradske pjesme i popularne glazbe. Voditelj tamburaške sekcije je prof. Elvis Međeral.

ŽVS Lucerne

ŽVS Klapa Lucerne je neprofitna udruga osnovana 2001. godine s ciljem promicanja kulturne baštine i to prvenstveno klapskih pjesama, ali i kajkavskih popevki. Unutar 23 godine od osnutka, kroz klapu su prošle generacije i generacije Lucerni te danas ona broji 13 članica. Kao najvažnije aktivnosti proteklih godina možemo navesti nastupe s poznatim hrvatskim klapama, primjerice Grdelin, Sv. Juraj HRM, Motovun, Trogir, Kal, Campaneli, sudjelovanje u televizijskim emisijama i humanitarnim koncertima, te ostalim prigodnim svečanostima koje možemo upotpuniti svojim prisustvom. Od 2020. godine ulogu voditeljice, a ujedno i pjevačice, preuzela je prof. Janja Knapić Omranloo koja nas je nastavila obogaćivati i usmjeravati svojim znanjem i iskustvom.

Klapa Marof

Ljubav prema glazbi i, kako kako kažu prijatelji klapaši, sljubljivanju pjesme, hrane i vina, spojilo je nekoliko prijatelja koji su 2006. godine osnovali klapu Marof, u sklopu KUD-a “Marof” iz Novog Marofa. U svojem repertoaru njegujemo klapske, starogradske, tradicionalne, sakralne i popularne pjesme. Najdraže nam je upoznati drage ljude, klapašice i klapaše, podružiti se, zapjevati zajedno i razveseliti srca svima. Voditelj je prof. Robert Štorga.

Datum

tra 05 2024
Expired!

Vrijeme

19:00 - 20:00

Lokalno vrijeme

  • Timezone: America/New_York
  • Date: tra 05 2024
  • Time: 13:00 - 14:00

Labels

Koncert
Kategorija