window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-3J2HL4H7EM');

“Pod ludbreškim nebom” – koncert KUD-a “Anka Ošpuh” Ludbreg

Početna/“Pod ludbreškim nebom” – koncert KUD-a “Anka Ošpuh” Ludbreg
“Pod ludbreškim nebom” – koncert KUD-a “Anka Ošpuh” Ludbreg

“Pod ludbreškim nebom” – koncert KUD-a “Anka Ošpuh” Ludbreg

Pozivamo vas na cjelovečernji koncert KUD-a “Anka Ošpuh” “Pod ludbreškom nebom”. Koncert će se u sklopu programa “Ludbreg petkom” održati 22. rujna s početkom u 19 sati u dvorani Centra za kulturu. Nastupit će folklorna skupina KUD-a uz tamburaše i ŽVS “Pajdašice”, a domaćoj će publici predstaviti pjesme i plesove kojima sudjeluju na Internacionalnom festivalu folklora “Bajo el Sol de España” u Španjolskoj početkom listopada te na tamburaškoj smotri u Jalžabetu. Ulaz je slobodan.

Kulturno-umjetničko društvo “Anka Ošpuh” Ludbreg osnovano je 1976. godine. Kroz redove Društva prošlo je više od 1000 članova. Trenutno KUD broji oko 150 članova, aktivnih u 10 sekcija. Većinom su to dječje sekcije modernog plesa te sekcije folklora, tamburaša i vokalna skupina Pajdašice. Folklorna skupina je prva plesna grupa koja je formirana istovremeno s osnivanjem kulturno-umjetničkog društva. Od tada skupina djeluje neprekidno te se izmijenilo nekoliko generacija plesača. U svom repertoaru folklorna skupina ima 16 koreografija iz svih krajeva Hrvatske. U svojoj povijesti ova je skupina stekla brojne prijatelje u drugim srodnim društvima te gostovala na brojnim smotrama i manifestacijama diljem Hrvatske, u susjednim zemljama, a i šire u Europi. Skupina posjeduje i bogati fundus narodnih nošnji od kojih su neke starije i od 100 godina.

Datum

ruj 22 2023
Expired!

Vrijeme

19:00 - 20:00

Lokalno vrijeme

  • Timezone: America/New_York
  • Date: ruj 22 2023
  • Time: 13:00 - 14:00

Labels

Koncert
Centar za kulturu

Lokacija

Centar za kulturu
Ludbreg, Trg Sv. Trojstva 19
Kategorija
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'

Organizer

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'
Phone
042 306 114
Email
info@czkidn.hr
Website
https://www.czkidn.hr