window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-3J2HL4H7EM');

Predstava “Smjehuljica i Mrgud”

Početna/Predstava “Smjehuljica i Mrgud”
Plakat Smjehuljica - Kazalište Prijatelj

Predstava “Smjehuljica i Mrgud”

Ova predstava na scenu dovodi dva oprečna karaktera: veselu i vječno nasmijanu Smjehuljicu i uvijek namrgođenog i nezadovoljnog Mrguda. Na prvi pogled Smjehuljica nema razloga za smijeh. Ona je jedna od onih mnogobrojnih kojima je rat u njihovoj zemlji razorio obitelj i ukrao djetinjstvo.
Sa skupinom izbjeglica noseći i čuvajući cvijet koji joj je jedini ostao kao metafora toplog doma, Smjehuljica pjevajući, plešući i smijući se prolazi nepoznatim krajevima nadajući se da će jednoga dana u nekom dalekom gradu „gdje su kuće sve do neba“ naći svoje roditelje. Taj njezin smijeh naravno nije ona nevoljna reakcija na vanjske i unutarnje podražaje, on je ekspresija pozitivnih emocionalnih stanja i snage ljudskog duha.
Njoj suprotstavljen je Mrgud koji premda zapravo nema egzistencijalnih problema svaku pa i najmanju životnu nevolju doživljava tragično i „ne može naći razlog za smijeh“. Njihov kratki susret postat će rasplesan, razigran i raspjevan i zahvaljujući Smjehuljici Mrgud će shvatiti „da je sve razlog za smijeh“. A što nam drugo i preostaje nego svemu se smijati!
Predstava u sklopu programa ‘Ludbreg petkom’ održat će se u ludbreškoj kinodvorani s početkom u 18 sati, a ulaz je besplatan.

Datum

ožu 17 2023
Expired!

Vrijeme

18:00 - 19:00

Lokalno vrijeme

  • Timezone: America/New_York
  • Date: ožu 17 2023
  • Time: 13:00 - 14:00

Labels

Predstava