window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-3J2HL4H7EM');

Tomislav Goluban – koncert

Početna/Tomislav Goluban – koncert
Tomislav Goluban – koncert

Tomislav Goluban – koncert

Zagorski bluzer ponovno u Ludbregu!

U sklopu Malog festivala kulture u Ludbregu ponovno nastupa Tomislav Goluban sa svojim bendom. U nedjelju, 21. srpnja u 20 sati dođite na blues koncert na ludbreškom trgu, a nakon koncerta slijedi druženje i razgovor s Golubanom!

Tomislav Goluban je svirač usne harmonike i skladatelj iz Zaboka koji na zanimljiv način spaja blues i hrvatsku tradicionalnu glazbu. Njegove pjesme i nastupi pršte energijom, strašću, humorom i nadasve urnebesnom svirkom. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2001., ali se ipak odlučio baviti glazbom. Usnu harmoniku je počeo svirati 1997., inspiriran starim majstorima bluesa, a član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika je postao kao skladatelj popularne glazbe 1. 1. 2016.  Do sad je objavio 14 studijskih albuma, osvojio 5 Diskografskih nagrada Porin i 3 nagrade Status Hrvatske glazbene unije, nastupao u više od 20 različitih zemalja i 2 kontinenta (Europa i SAD), osvojio 4. mjesto na Svjetskom prvenstvu u sviranju usne harmonike u Njemačkoj 2005. i postao indosant najpoznatijeg proizvođača usnih harmonika Hohner. Sredinom 2022. pridružio se bendu ZABRANJENO PUŠENJE s kojim je i gostovao na dvostrukom albumu “Karamba!”.

Aktivan je u obrazovanju mladih pa tako u sklopu programa “Ruksak (pun) kulture”, kojeg provodi u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH, svoj autorski program “Usna harmonika i korijeni suvremene glazbe” predstavlja diljem Lijepe naše. Vanjski je suradnik Hrvatske radio televizije gdje uređuje emisiju „Vrijeme za glazbu“ na Prvom programu Hrvatskog radija. Pokretač je i organizator Zagorje Blues Etno festivala, glazbene manifestacije koja se svake godine održava u Zaboku i diljem Krapinsko-zagorske županije. Bio je prvi hrvatski predstavnik na International Blues Challenge-u u Memphisu (SAD), jedan je od osnivača te prvi predsjednik (2010.-2012.) udruge Hrvatske blues snage (HBS), a Boško Petrović, Zdenka Kovačiček, Tamara Obrovac, Ivica Kostelić, Ksenija Erker, Hana Hegedušić, Miroslav Evačić, Lela Kaplowitz, Adam Končić, Singrlice, Kvartet Gubec, Lidija Bajuk, Joe Filisko, Eric Noden, Mike Sponza, Raphael Wressnig, Kenneth Smith, E.G. McDaniel, Jeff Jensen, David Green, Rick Steff, Bill Ruffino… samo je dio popisa glazbenika s kojima je surađivao i koji su sudjelovali u snimanju njegove autorske glazbe.

mali festival kulture

 • 00

  dani

 • 00

  sati

 • 00

  minuta

 • 00

  sekundi(a)

Datum

srp 21 2024

Vrijeme

20:00 - 21:30

Lokalno vrijeme

 • Timezone: America/New_York
 • Date: srp 21 2024
 • Time: 14:00 - 15:30

Labels

Koncert

Lokacija

Trg Svetog Trojstva
Trg Svetog Trojstva, 42230 Ludbreg
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'

Organizer

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'
Phone
042 306 114
Email
info@czkidn.hr
Website
https://www.czkidn.hr