Dragi haiku pjesnici, predstavljamo vam „Haiku zbornik 2020.” u digitalnom obliku.

Na ovogodišnji natječaj pristiglo 637 haikua od 111 autora iz Hrvatske (88), Srbije (8), Slovenije (7), Bosne i Hercegovine (2) te po jedan iz Bugarske, Italije, Kanade, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država i Sjeverne Makedonije.

U Zbornik je uvršteno njih 314. Po jedan objavljeni haiku imaju 22 autora, po dva 27 autora, po tri 26 autora, po četiri 23 autora, po pet 10 autora i po šest haikua 3 autora.

Haiku zbornik tradicionalni je zbornik radova haiku pjesnika koji se tiska već pune 23. godine povodom haiku susreta koji se održavaju u Ludbregu.

Budući da je haiku susret koji se tradicionalno održava u lipnju ove godine morao biti odgođen, predstavljanje Zbornika u fizičkom obliku i druženje autora u planu je za rujan, naravno ako će to prilike dozvoljavati. Pratite našu stranicu za detaljne informacije.

Podsjetimo, prvi ludbreški haiku susret održan je 1997. godine, a godinu kasnije započelo je kontinuirano tiskanje Zbornika, koji je s vremenom posao i međunarodni jer se objavljuju i radovi pjesnika iz susjednih država.

Zbornik možete pogledati klikom na link u nastavku.

e-Zbornik 2020