Petak 13. sretan je datum za zaljubljenicu u fotografiju Klaru Čopec koja je u popis vlastitih izložbi upisala svoju treću samostalnu u Ludbregu. Klara dolazi iz Zagrebu gdje je završila srednju školu primijenjene umjetnosti i dizajna za fotografskog dizajnera.

– Na prvoj godini srednje škole koja je bila opća godina počela sam se intenzivno pripremati i fotografirati kako bi upala na fotografski odjel. Nakon što sam u tome uspjela počela sam razvijati svoj stil. – otkriva nam mlada umjetnica koja trenutno studira na 3. godini studija Medijski dizajn u Koprivnici.

Kao što smo već napomenuli, ovo je njena treća samostalna izložba u sklopu programa ‘Ludbreg petkom’. Naime, Ludbrežanima se već predstavila ciklusom fotografija o nebu, objektiv je potom uperila u more, a ovog je puta izložila fotografije motiva koji je najviše privlači – arhitektura.

– Izložba ‘Kompozicija u arhitekturi’ prikazuje detalje građevine odnosno arhitekture. To su jednostavni prikazi u kojima se javlja sklad i kompozicija. Fotografije prikazuju moje viđenje određene građevine, neki detalj koji drugi toliko ne primjećuju kao ja. – istaknula je Klara koja je dosad sudjelovala na brojnim natjecanjima i osvojila vrijedne nagrade.

Sve dobivene nagrade samo su joj dodatan vjetar u leđa u istraživanju svoje strasti prema fotografiji.

Napomenimo i kako je izložbu otvorio Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ koji je prisutnima poželio dobrodošlicu na prvi ovogodišnji događaj u sklopu programa ‘Ludbreg petkom’.

– Otvorenjem ove izložbe ujedno smo otvorili i ovogodišnji program ‘Ludbreg petkom’. Do sada imamo dogovoreno tridesetak programa koji uključuju izložbe, kazališne predstave, koncerte klasične glazbe koji se provode uz potporu Ministarstva kulture i medije te koncerte popularne glazbe. Valja reći da će se tijekom godine taj program popunjavati i širiti jer praksa kazališnih kuća je da tijekom cijele godine šalju svoje programe. Program će tako s ovih početnih tridesetak događaja tijekom godine sigurno doći do pedesetak. – poručio je.

Galerija