Nakon što smo proteklog mjeseca u gostima imali slikara iz Varaždina, ovog mjeseca ponovno se vraćamo ludbreškim umjetnicima. U sklopu programa „Ludbreg petkom” posjetitelji će moći razgledati radove domaće autorice Elvire Štabi. Otvorenje izložbe na rasporedu je 2. listopada s početkom u 18 sati u izložbenom prostoru dvorca Batthyany.

Elvira Štabi rođena je 27.11.1975. u Varaždinu. Živi u Ludbregu, radi u Čakovcu na poslovima financija, a u slobodno vrijeme bavi se slikarstvom, sudjeluje na humanitarnim likovnim kolonijama u Hrvatskoj i inozemstvu, organizira likovne radionice za djecu i osobe starije dobi, kao i razne slikarske manifestacije za djecu i mlade.

Svojevrsni slikarski mentori bili su joj Jurica Varga, Mladen Marčec i Radmilo Mihaljević, a na svjetskoj razini njemački ekspresionisti. Njen talent za slikarstvo zamijećen je već u ranim osnovnoškolskim danima, kada su njene gotovo sve slike završavale na školskom panou ili su slane na natjecanja. Slikarstvom se bavi aktivno zadnjih 18 godina.

Tematika su uglavnom pejzaži, a tehnike razne, prevladava suhi pastel, akrilik i ulje na platnu.

Prvu samostalnu izložbu imala je 2008. godine i od tada samostalno izlaže u umjetničkim galerijama i na raznim manifestacijama. Uspješno vodi likovne radionice i organizira razne izložbe u sklopu Likovnog udruženja Ludbreg čija je predsjednica od 2003. godine.

Izložba će se osim na dan otvorenja moći razgledati i u subotu (3.10.) u periodu od 10 do 12 sati te u nedjelju (4.10.) od 16 do 18 sati.