„Ludbreg petkom” donosi nam još jedan zanimljiv događaj. Riječ je o izložbi „METASTABILANA SFERA – FIAT LUX“ poznatog varaždinskog umjetnika Dražena Pavlovića koja će biti otvorena 4. rujna u 17 sati u izložbenom prostoru dvorca Batthyany.

Dražen Pavlović rođen je 17. svibnja 1962. godine u Varaždinu. Profesionalni slikar snažnog i otvorenog kolorizma te originalnog-autentičnog stila i tematskog pristupa.

Predstavnik je metastabilizma, novog internacionalnog znanstveno-umjetničkog pokreta čija se filozofija temelji na teoriji komplementarne prirode. Član je Likovne udruge Varaždin (LUV), Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb i Varaždin te kao dopisni član u nekoliko međunarodnih umjetničkih asocijacija.

Do sada je priredio 40 samostalnih izložbi, sudjelovao na više od 200 skupnih izložbi te na više od 150 likovnih kolonija, umjetničkih simpozija i umjetničkih rezidencija u Hrvatskoj i inozemstvu (Slovenija, Italija, Mađarska, Austrija, Makedonija, Srbija, BiH, Grčka, Indija, SAD, Njemačka, Velika Britanija, Rusija, Ukrajina). Osim štafelajnim slikarstvom, profesionalno se bavi i grafičkim dizajnom te scenografijom i likovnom opremom interijera poslovnih i stambenih prostora.

Za svoj umjetnički rad primio je nekoliko vrijednih domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada, a početkom 2015. godine proglašen je umjetnikom mjeseca od strane utjecajnog indijskog časopisa za umjetnost, modu, film i fotografiju „emerZing Stars“ sa sjedištem u Delhi-ju (i podružnicama u NYC, Londonu, Moskvi, Rimu i Parizu).

Dražen Pavlović živi i radi u Varaždinu.

Izložbu ćete moći razgledati u sljedećim terminima:

Petak (4.9.)

17 – 20 sati

Subota (5.9.)

10 – 13 sati

18 – 20 sati

Nedjelja (6.9.)

15 – 19 sati