U sklopu programa Ludbreg petkom 12. svibnja ugostili smo jednog od vodećih hrvatskih pijanista mlađe generacije, Marijana Đuzela. Ludbreška je publika u kinodvorani Centra imala prilike uživati u vrhunskim izvedbama poznate Mjesečeve sonate Ludwiga van Beethovena, Prvoj sonati za klavir Stjepana Šuleka te Nokturnu i Sonati Frederica Chopina.

Marijan Đuzel

Marijan Đuzel trenutno je asistent klavirskog odsjeka na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Klavir je učio kod Alenke Milano i Kosovke Čudine, a diplomirao je 2015. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Đorđa Stanettija. Svoja pijanistička znanja usavršio je na Kraljevskom konzervatoriju u Bruxellesu u klasi Aleksandra Madžara gdje je diplomirao s najvećom pohvalom.
Osobitu pažnju posvećuje opusu Ludwiga van Beethovena čije klavirske sonate uvrštava u gotovo svaki koncert. Za uspjehe tijekom studija primio je Dekanovu nagradu i Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu. Imao je zapažene nastupe na brojnim natjecanjima, a kao mladi pijanist osvaja veliki broj prvih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Croatia Records objavila je Đuzelov prvi solistički album pod nazivom Virtuoso collection: Marijan Đuzel (live).
Nastupao je kao solist uz Zagrebačku filharmoniju, Zagrebačke soliste, Dubrovački simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar HRT-a, Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen i druge. Ostvario je suradnje s mnogim uglednim dirigentima (Pierre-Andre Valade, Nil Venditti, Robert Lehrbaumer, i dr.) i glazbenicima (Evgenija Ephstein, Mato Đuzelo i dr.).
Redovito održava solističke recitale u Hrvatskoj i inozemstvu (Austrija, Belgija, Italija, Njemačka, Španjolska, Švicarska, SAD, Tajland). Nastupao je i na uglednim hrvatskim festivalima i ciklusima koncerata, kao što su Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Glazbene večeri u Sv. Donatu i dr. Bio je stipendist Zaklade Dr. Ing. Dino Škrapić, MBA. Umjetnički je direktor i profesor na Međunarodnoj ljetnoj školi Ardea u Čapljini.

Galerija