U petak, 21. listopada s početkom u 19 sati u svečanoj dvorani dvorca Batthyany ludbreška je publika imala priliku slušati svjetski glazbeni, ali i životni par – Nataliu Moiseevu i Ivana Koneva.

Violinistica Natalia Moiseeva diplomirala je glazbu i magistrirala na violinskom izvođenju na Moskovskom državnom konzervatoriju Čajkovski u Rusiji, te je diplomirala violinsko izvođenje na Sveučilištu Minnesota u Sjedinjenim Državama.
Dobitnica je nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, a nastupala je kao solistica s orkestrima u Sjedinjenim Državama i Europi.
Strastvena sviračica komorne glazbe, Moiseeva je osnivačica klavirskog trija St. Croix, gdje surađuje sa svojim suprugom, pijanistom Ivanom Konevom i poznatom violončelisticom, profesoricom glazbe na College of Liberal Arts Sveučilišta u Minnesoti, Tanyom Remenikovom.
Moiseeva je trenutno pomoćnica koncertnog majstora Orkestra opere u Minnesoti i predaje primijenjenu violinu na koledžima Carleton, Gustavus Adolphus i Macalester. Gospođa Moiseeva je dobitnica potpore za inicijativu umjetnika za 2020. i potpore za kreativnu potporu pojedincima za 2022. od Državnog odbora za umjetnost Minnesote. Godine 2021. objavila je svoj prvi samostalni CD pod nazivom “Album mladog violinista”. Trenutno Moiseeva radi na snimanju 24 Virtuoso Etudes Venjamina Shera.

Ivan Konev rođen je u Ukrajini, a školovao se u Moskvi gdje je studirao na prestižnoj Akademiji Gnessin i Glazbenoj školi pri Moskovskom konzervatoriju Čajkovski. Među njegovim učiteljima bili su neki od najistaknutijih predstavnika ruske škole sviranja klavira – Alexei Skavrosnky, Vera Gornostaeva, Alexander Block i Alexander Braginsky. Nakon što je diplomirao, počeo je studirati klavir i slobodne umjetnosti na Sveučilištu Hamline u Saint Paulu, Minnesota. Godine 2010. završio je doktorski studij klavirske izvedbe na Glazbenoj školi Sveučilišta u Minnesoti.
Kao solist, g. Konev osvojio je nagrade na brojnim međunarodnim i lokalnim pijanističkim natjecanjima.
Aktivan izvođač u Sjedinjenim Državama i inozemstvu, Ivan se mnogo puta pojavio na koncertima solističke i komorne glazbe prikazujući ne samo standardni repertoar, već i novoskladana ili rijetko izvođena remek-djela. Kao suradnik na komornoj glazbi, dr. Konev redovito svira s članovima Komornog orkestra St. Paul i Orkestra Minnesote. Ivan je član klavirskog trija St. Croix i Isles Ensemble (Minneapolis, MN). Također nastupa u cijeloj regiji i inozemstvu sa svojom suprugom dr. Nataliom Moiseevom (violina).
Dr. Konev je osnivač i umjetnički direktor UWRF Piano Festa i UWRF Piano&Strings kampa na Sveučilištu Wisconsin – River Falls gdje je direktor studija klavijature.

Zbog pravila privatnosti YouTube treba Vaše dopuštenje za učitavanje. Za detalje, molimo pogledajte naša Pravila privatnosti
Prihvaćam