Natječaj za sudjelovanje u virtualnoj izložbi “JE GOTOVO?!”

Centar za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ raspisuje amaterski foto natječaj za sudjelovanje u virtualnoj izložbi starinskih recepata „Je gotovo?!“. Izložba će se održati povodom Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja 2021. godine.

Ljubitelji starinske kuhinje! Pozivamo Vas da se prijavite na natječaj i s nama podijele fotografije koje najbolje prikazuju Vaše kulinarsko umijeće.

PRAVILA NATJEČAJA:

 • Jelo mora biti starinsko/tradicionalno.

 • Na natječaj možete prijaviti najviše pet (5) fotografija istog jela.

 • Uz svaku fotografiju potrebno je navesti ime i prezime autora (poželjno je da na fotografijama, uz jelo, bude i njegov kreator/kreatorica).

 • Svaka fotografija treba imati naziv.

 • Uz fotografije treba biti priložen i recept jela.

 • Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.

Preuzmite pravila u pdf obliku ovdje:

PRIJAVE:

Svoje fotografije i recepte možete nam poslati na jedan od sljedećih načina:

ROK PRIJAVE

Natječaj „Je gotovo?!“ otvoren je do 16. svibnja 2021. godine.

Svi prijavljeni recepti, koji zadovoljavaju uvjete natječaja, biti će objavljeni 18. svibnja na web stranici Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ u sklopu virtualne izložbe starinskih recepata „Je gotovo?! koja će se održati povodom Međunarodnog dana muzeja.

NAGRADE

Po objavi virtualne izložbe krenut će i virtualno glasovanje kojim će se definirati tri najbolja recepta. U glasovanju će sudjelovati publike te prosudbeno povjerenstvo.

KRITERIJ ZA OCJENJIVANJE:

 1. Broj glasova publike

  • ovisno o broju dobivenih glasova publike svakom će se jelu dodijeliti bodovi (1 – 5)

 2. Ocjene prosudbenog povjerenstva

  • bodovima od 1 do 5 ocjenjivat će se IZGLED JELA (kreativnost kod serviranja i fotografiranja jela), JASNOĆA RECEPTA, TEŽINA PRIPREME JELA

Bodovi će se zbrojiti, a sudionici koji zauzmu prva tri mjesta dobivaju poklon paket domaćih ludbreških proizvoda.


*Prijavitelji radova obvezuju se da će autorska prava prikazivanja ustupiti organizatoru bez naknade. Organizator natječaja zadržava pravo iz natjecanja eliminirati sve fotografije koje na bilo koji način krše prava i propise zakonodavstva RH ili međunarodnog prava, te sadržaj koji imaju uznemirujući, neugodan, seksualno eksplicitan, nepristojan, klevetnički ili bilo kakav drugi neprihvatljiv ili zakonski nedopušten sadržaj.

*Centar za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ zadržava pravo korištenja fotografija koje ulaze u odabir za virtualnu izložbu. Sve fotografije, uključujući i pobjedničku će biti objavljene na virtualnoj izložbi na stranicama Centra.