Atrij dvorca Batthyany prošli je petak bio ispunjen zvukovima harmonike i violine. U sklopu programa “Ludbreg petkom” održan je koncert “Od Bacha do sevdaha”, a na repertoaru je bilo sve, od klasike do sevdaha, od rocka do zagorskih pjesama. Na ovo glazbeno – umjetničko virtuozno putovanje kroz vrijeme i prostor ludbrešku su publiku poveli Semir Sammy Hasić na harmonici i Natalija Stanisavljević na violini, a zapjevala je i publika.

Umjetnik i skladatelj prof. dr. Semir Hasić iz Zenice jedan je od najboljih harmonikaša na svijetu. Kruna njegove bogate dugogodišnje karijere bila je nagrada Svjetskog prvaka 1994. godine na Svjetskom natjecanju harmonikaša u Italiji. Sviranjem se počeo baviti sa šest godina kada ga je poučavao dvostruki svjetski prvak u sviranju harmonike, Janez Goveduk. Završio je glazbenu školu i Glazbenu akademiju u Sarajevu. Svirao je na koncertima diljem Europe i SAD-a, kao i na koncertima raznih pop i rock glazbenika na kojima je zbog svoje virtuoznosti zaslužio nadimak ‘Mozart Balkana’. Redovito dodjeljuje nagradu ‘Sammy’ glazbenim školama kao nagradu za najbolje mlade harmonikaše. Održava koncerte, sklada i poučava mlade glazbenike, a na njegovom je repertoaru blizu 7000 pjesama. Dobitnik je srebra na Global Music Awards za album No more War u produkciji američke izdavačke kuće Parma Recordings i ovogodišnje nagrade “Status” za najbolje instrumentaliste.

Violinistica prof. Natalija Stanisavljević dobitnica je ovogodišnje nagrade “Status” za najbolje instrumentaliste. Iza njih su zajednički koncerti širom Europe (Villa Eugenia, dvorac Hohenzollern – Njemačka, Monastero di Fonte Avellana, World Art Games – Slavonski Brod, Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski – Zagreb…) gdje su dobili najbolje kritike stručnih svjetskih glazbenih kritičara.

Galerija

Video

Zbog pravila privatnosti YouTube treba Vaše dopuštenje za učitavanje. Za detalje, molimo pogledajte naša Pravila privatnosti
Prihvaćam