U suradnji s Hrvatskim državnim arhivom u petak, 15. rujna u holu kinodvorane otvorena je izložba filmskih plakata “Dječji pogled”. O samoj izložbi na otvorenju je govorio njen autor i kustos programa Mladen Burić. Izložbu prati i prigodan filmski program, pa je tako ludbreška publika u petak mogla pogledati klasike “Vlak u snijegu”, u subotu “Jurnjavu za motorom” i “Družbu Pere Kvržice”, a u nedjelju “Piko” i “Vuk samotnjak”. Drugi dio projekcija održat će se 23. i 24. rujna, a ulaz je besplatan.

Izložba “Dječji pogled”

Riječ je o izložbi printeva filmskih plakata iz Zbirke filmskih plakata Hrvatske kinoteke Hrvatskog državnog arhiva. Tema izložbe „Dječji pogled“ odredila je izbor plakata filmova nastalih u razdoblju od 1953. do 2006. godine koji svojim vizualnim rješenjima ne samo da uspješno promoviraju film za koji su rađeni već i govore o stilu vremena u kojem su nastali. Osim u stilu odabrani plakati se razlikuju u tehnici izrade, od crteža, kolaža i fotografije do kombinacije više tehnika u kojima su se okušali likovni autori kako bi u toj primijenjenoj formi dali svoj pečat. Tako se na jednom mjestu mogu pored većeg broja nepoznatih autora naći i radovi majstora stripa poput Ferdinanda Bisa, Andrije Maurovića, Mirka Ilića i Radovana Domagoja Devlića. Autor izložbe i kustos programa je Mladen Burić, načelnik Odsjeka za obradu filmskog, video i fono gradiva.
Namjera je kroz ovu izložbu publici mlađe generacije, i ne samo njoj približiti jedan oblik vizualnog sadržaja koji prije pojave digitalnih tehnologija bio osnovni i obavezan način prezentacije određenog filmskog djela, te je kao takav ostao i danas neizostavno prisutan.
Izložba će biti otvorena do 30. rujna, a projekcije svih filmova su besplatne.

Raspored projekcija:

15.9. Vlak u snijegu 19:00
16.9. Jurnjava za motorom 17:00
         Družba Pere Kvržice 18:00
17.9. Piko 17:00
         Vuk samotnjak 18:00
23.9. Tajna starog tavana 17:00
24.9. Sinji galeb 19:00

Video

https://youtu.be/rDu_F3_zv6o