U sklopu programa “Ludbreg petkom” održana je završna produkcija dječjih plesnih skupina KUD-a “Anka Ošpuh” Ludbreg. Male plesačice i plesači predstavili su što su radili ovu plesnu godinu, a najstariji su postavili plesnu priču pod nazivom “Šuma Striborova”. Tako su u prvom dijelu programa plesali Crazy hill i najmlađe skupine Leptirići, s kojima su zaplesali roditelji, Zvjezdice, Anđeli, Harlekini i Queen, dok su likove iz bajke Ivane Brlić-Mažuranić predstavili Harlekini, Queen, Magic, No name i Crazy hill. Kroz priču su vodile članice Dječje glumačke družine “Gumbeki”. Na kraju programa od KUD-a su se oprostile četiri plesačice koje na jesen odlaze na fakultet.

Skupinu modernog plesa osnovala je još na samom početku KUD-a Mirjana Krobot koja je shvatila da u Ludbregu ima potrebe i za modernijim plesom. Trenutno je aktivno oko 140 plesača podijeljenih u osam dobnih skupina, a s njima radi pet trenera. Danas plešu jazz dance, contemporary, show dance, street dance, open formacije i etno, to jest spoj folklornih i modernih koraka.

Galerija

Video

Zbog pravila privatnosti YouTube treba Vaše dopuštenje za učitavanje. Za detalje, molimo pogledajte naša Pravila privatnosti
Prihvaćam