U sklopu programa “Ludbreg petkom” ludbreška je publika 21. srpnja imala prilike uživati u jazz spektaklu! ZZ Quartet je u sklopu promotivne turneje novog dvostrukog live albuma “Midnight in Europe” održao koncert u dvorani Centra za kulturu i informiranje “D. Novak” Ludbreg.

ZZ Quartet

ZZ Quartet čine vrhunski jazz glazbenici: Simone Zanchini na harmonici (Italija), Ratko Zjača na gitari (Nizozemska, Hrvatska), Martin Gjakonovski na basu (Makedonija) i Jože Zadravec na bubnjevima (Slovenija).
Simone Zanchini jedan je od najvećih harmonikaša današnjice i član čuvenog Milano Scala Orchestra. Ovaj virtuaoz na harmonici jedan je od najinteresantnijih i najinovativnijih glazbenika na tom instrumentu. Dobitnik je, između ostalog, i nagrade World Accordion Ambassador grada Castelfidaro (prijestolnica harmonika).  
Ratko Zjača je međunarodno nagrađivan gitarist s velikom diskografijom. Hrvatsko društvo skladatelja dodjelilo mu je nagradu za postignuće, autorstvo i umjetničko stvaralaštvo u jazz glazbi, a na najvećem istočnoeuropskom jazz festivalu Nisville jazz Festival dodijeljena mu je Europska diskografska nagrada za umjetničko stvaralaštvo u jazz glazbi.
Matrin Gjakonovski jedan je od najboljih europskih basista, a Jože Zadravec veoma talentirani bubnjnar koji u ZZ Quartetu povremeno mijenja Adama Nussbauma. Svi su članovi surađivali s brojnim renomiranim glazbenicima te sudjelovali na brojnim festivalima.

 

Ovaj kvartet ima jedinstvenu glazbenu viziju koja upija i odražava sve vrste glazbe zadržavajući zavidan individualizam i visoku kvalitetu izrade koja se može protezati od tihe intimnosti do žarkog intenziteta. Raznolika glazbena podloga, koja uključuje jazz, modernu klasiku, svjetsku glazbu i slobodnu improvizaciju. Radili su na originalnim skladbama, kao i stvarali prekrasne i impresivne improvizacije. Njihova glazba briše granice između notirane glazbe i slobodne improvizacije; jedinstveni zvučni krajolici koji nastaju temeljeni su na povijesti, dok pomiču granice moderne improvizirane glazbe.

 

Video:

Zbog pravila privatnosti YouTube treba Vaše dopuštenje za učitavanje. Za detalje, molimo pogledajte naša Pravila privatnosti
Prihvaćam