Koncert je to koji svake godine popuni svečanu dvoranu dvorca Batthyany do zadnjem mjesta, stoga ništa manji interes nije bio ni ovoga puta. Dapače, ponovo se tražilo mjesto više.

U ovogodišnje izvođače upisalo se devet glazbenika. Svoj nastup po prvi su puta zabilježile učenice OGŠ Ludbreg Jana Novak na klarinetu i Vita Murat na klaviru te bivša učenica OGŠ Ludbreg, mlada i talentirana Dora Pretković koja je otpjevala dvije jazz pjesme.

– Pripremila sam dva jazz standarda za koja sam smatrala da će biti prikladna za ovakvu priliku i za kraj ljeta. Koncert mi jako puno znači jer sam prvi put izvodila jazz doma u Ludbregu. Jazz mi je trenutno najvažnija stvar i pripremam se za jazz akademiju u Gracu, pa mi je bilo veliko zadovoljstvo podijeliti mali dio moga rada. – kazala nam je Dora Pretković koja je veliko osvježenje na ludbreškoj glazbenoj sceni, a sudeći prema reakcijama publike, u tome je čeka svjetla budućnost.

Uz debitante, na koncertu ‘Kroz generacije’ nastupili su i Marcel Dodlek na klaviru, Doroteja Hegeduš na flauti, Fran Povijač na horni, Silvija Novak na klaviru, Lovro Povijač na trombonu te najstariji u ovom sastavu s najvećim iskustvom kako na samom koncertu tako i u glazbi, Alen Vađunec na trubi.

Ekipa je to koja neupitno zaslužuje biti dijelom koncerta, a svojim je izvedbama to i potvrdila. Vjerujemo kako im je najveća nagrada i motivacija za nastavak u istom smjeru bio veliki pljesak kojim ih je publika oduševljeno ispratila, jednog po jednog.

Za kraj spomenimo kako su se i među korepetitorima pojavila neka nova lica, pa se tako dugogodišnjoj sudionici koncerta ‘Kroz generacije’, prof. Jasminki Bontek te mag. mus. Mariji Dolores Grabant na klavirskoj pratnji pridružio i Julijan Martinčević, bivši učenik Glazbene škole Varaždin, a danas također mag. mus.