Hrvatska se može pohvaliti bogatim tradicijskim nasljeđem. Dio te tradicije svakako su i proštenja, a ludbreška Sveta nedjelja danas je jedno od najvećih, najveselijih i najživahnijih proštenja u Hrvatskoj. Ova višednevna manifestacija obuhvaća brojne vjerske, kulturne, gospodarske i zabavne programe rasprostranjene po cijelom središtu grada koji se tih dana pretvori u veliki prostor zabave, druženja, mirisa i okusa za stotinjak tisuća posjetitelja koji pristižu iz cijele Europe.

Prigodni program u povodu najvažnije ludbreške manifestacije započeo je jučer, 26. kolovoza, u večernjim sati i to koncertom u organizaciji Centra za kulturu i informiranje Ludbreg, a koji je Ludbrežane odveo na putovanje filmskom glazbom.

Voditelji putovanja bili su Krešimir Marmilić na violini i Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru.

U nastupu gostiju iz Zagreba, istaknutih umjetnika, više puta nagrađivanih značajnim nagradama iz svijeta glazbe, posjetitelji su prepoznali poznate melodije stranih i domaćih filmova. Među njima je bila i filmskom nagradom Oscar ovjenčana, pronicava i tragična tema Jona Williamsa iz filma Schindlerova lista, među svim mladima svijeta omiljeni Tango pour una cabeza Carlosa Gardela iz film Miris žene, hit Charliea Chaplina Smile iz filma Moderna vremena te mnoge druge glazbene teme.

Svi glazbeni brojevi bili su popraćeni kadrovima iz istoimenih filmova, pružajući zadivljujuću i neponovljivu komornu atmosferu iz vremena nijemoga filma.