U petak, 2. lipnja u izložbenom prostoru dvorca Batthyany otvorena je prva samostalna izložba slika Ludbrežanke Irene Perić. Posjetiteljima se osim autorice obratila i predsjednica Likovnog udruženja Ludbreg Elvira Štabi, a za poseban ugođaj pobrinule su se “Pajdašice”, ženski vokalni sastav KUD-a “Anka Ošpuh” Ludbreg.

O autorici

Irena Perić stekla je zvanje nastavnice likovnih umjetnosti na Pedagoškoj akademiji u Čakovcu, no zbog predanosti uglavnom pedagoškom radu do odlaska u mirovinu nastao je vrlo mali broj slika. Aktivnije slika otkako je članica Likovnog udruženja Ludbreg i članica likovne radionice projekta Međugeneracijskog centra Ludbreg. Radove je do sada izlagala samo na skupnim izložbama članova Likovnog udruženja u rodnom Ludbregu.

O izložbi

Ovo je prva samostalna izložba kojom se predstavlja svojim sugrađanima. Tematika slika je razna, od cvijeća, stare petrolejke, primorskih motiva, pejzaža zimi ili šume u jesen, pa sve do prepoznatljivih dijelova rodnoga Ludbrega. Voli sve tehnike rada, voli istraživati svoje mogućnosti u prikazivanju realnosti, ali najdraži joj je akvarel. Ipak, najviše slika kombiniranom tehnikom tempere i akrilika radi postizanja bogatstva nijansi boja. Izložene slike postavljene su uglavnom kronološkim redom. Prve su nastale tijekom studijskih godina na Pedagoškoj akademiji, a ostale u posljednjih desetak i više godina.

Izložbu, koja je dio programa Ludbreg petkom, možete razgledati do 12. lipnja radnim danom od 8 do 14 sati te uz prethodnu najavu na 042 306 113 ili putem Facebook stranice Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’.

Galerija

Video

Zbog pravila privatnosti YouTube treba Vaše dopuštenje za učitavanje. Za detalje, molimo pogledajte naša Pravila privatnosti
Prihvaćam