Nakon što je proteklog petka održana jednodnevna izložba Bjelobrdska kultura. Arheološke otkriće u Ludbregu, ovog tjedna pripremamo prvu ovogodišnju trodnevnu izložbu.

Riječ je ujedno o prvoj zajedničkoj izložbi članica udruge Narcisa – Žene u borbi protiv raka dojke.

Kreativnost je moj lijek”

Svoje će radove predstaviti tri članice – Verica Kovač Tayfour, Ruža Novak i Irena Jantol.

Verica Kovač Tayfour rođena je 1954. godine u Ludbregu gdje i danas živi. Voli život, izazove, pa je u ovim godinama otkrila boje. Amaterski se bavi slikarstvom. Iskreno je veseli svaki potez kistom jer nastaje nešto što ni sama nije znala da može.

 

Ruža Novak rođena je 1958. godine u Varaždinskim Toplicama. Živi i radi do mirovine u Ludbregu. Voli izrađivati predmete od vune, konca i prirodnih materijala, jer je to opušta i stvara zadovoljstvo novih kreacija. Voli izrađivati i košarice od novinskog papira.

 

Irena Jantol ima 51 godinu. Rođena je Ludbrežanka, tu živi i radi. Prije dvije godine saznala je da ima metastatski karcinom pluća. Trenutno je na bolovanju, a svoju snagu crpi u izradi rukotvorina, to je ispunjava. Sretna je kad može nekog razveseliti sitnicom koju sama napravi.

 

Ovu zanimljivu izložbu slika i rukotvorina moći ćete razgledati 5. veljače od 18 do 20 sati, 6. veljače od 10 do 12 sati te 7. veljače od 16 do 18 sati u izložbenom prostoru dvorca Batthyany.

Vidimo se!