Koncert povodom Dana Ludbreške Svete Nedjelje

Povodom Dana Svete nedjelje i programa “Ludbreg petkom” 1. je rujna u dvorcu Batthyany održan već tradicionalni koncert ludbreškog Mješovitog pjevačkog zbora “Podravina”. Nakon domaćina, koji su koncert otvorili s tri pjesme, nastupili su Ženska vokalna skupina “Erato” KUD-a Petrijanec, sopranistica Romina Kirilenko uz klavirsku pratnju Petre Podhraški (Umjetnička akademija Split), Vita Murat na klaviru (Osnovna glazbena škola Ludbreg), David Pokos na saksofonu (Osnovna glazbena škola Ludbreg) te Emanuel Kovačić na gitari.

MPZ „Podravina“ Ludbreg gradski je zbor koji djeluje na području grada Ludbrega i njegove šire okolice. Zbor njeguje glazbeni opus podravskoga kraja, svjetovnu i duhovnu glazbu, te izvodi kompozicije domaćih i stranih kompozitora. Zbor je 2019. godine proslavio 140 godina zborskog pjevanja i 110 godina imena “Podravina”. Iste godine održan je prvi Festival zborova „Podravske Note„ u Ludbregu. Zbor je u proteklom desetljeću sudjelovao u gotovo svim Županijskim smotrama Varaždinske županije, a gostovao je i na raznim drugim manifestacijama diljem Lijepe naše kao i van granice Hrvatske. Od najznačajnijih nastupa svakako treba istaći gostovanje zbora na HRT-u u emisiji „Svirci moji“ kao i na VTV-u u emisiji „Popevke i štikleci“. Predsjednica Zbora je Jasmina Bačani, a umjetnička voditeljica Sanja Štefan.

 

Galerija

Video

Zbog pravila privatnosti YouTube treba Vaše dopuštenje za učitavanje. Za detalje, molimo pogledajte naša Pravila privatnosti
Prihvaćam