window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-3J2HL4H7EM');

Zagrebački gitarski duo – koncert

Početna/Zagrebački gitarski duo – koncert

Zagrebački gitarski duo – koncert

Pozivamo vas na koncert Zagrebačkog gitarskog dua koji će se u sklopu programa Ludbreg petkom održati 29. rujna s početkom u 19 sati u Svečanoj dvorani dvorca Batthyany. Duo će izvesti skladbe Fernanda Sora, Johanna Sebastiana Bacha (obr. Cerović-Krivokapić), Berislava Šipuša, Miroslava Miletića te Astora Piazzolle (obr. Fragnito-Matarazzo). Ulaz je besplatan.

Zagrebački gitarski duo, kojeg čine Morana Pešutić i Tomislav Vasilj, nastao je 2014. godine iz želje promicanja repertoara za dvije gitare i populariziranja gitarskog sastava koji je slabo zastupljen u Hrvatskoj.  Duo je do sada ostvario mnogobrojne nastupe, a svakako su za izdvojiti Zagrebački gitaristički festival, Međunarodni gitaristički festival Tremolo u Skopju, Youngmasters festival u Samoboru, Međunarodno gitarističko natjecanje Ida Presti, Baromus festival u Rovinju… Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga također je prepoznalo njihov rad te su nastupili na svečanom otvorenju povodom obilježavanja šezdesete obljetnice Hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe, a održat će i recital u sklopu 25. jubilarne sezone Guitarra viva – najprestižnijeg ciklusa za gitaru u Hrvatskoj.

Morana Pešutić diplomirala je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, nakon čega upisuje poslijediplomski studij na Kraljevskom konzervatoriju u Haagu. Magistrirala je 2009. godine, a tijekom svog školovanja usavršavala se i na brojnim seminarima koje su vodili istaknuti gitaristički pedagozi iz Hrvatske i inozemstva (P. Steidl, A. Desiderio, C. Marchione, L. Young, M. Tamayo, …). Nastupala je diljem Hrvatske i Europe, a velik dio njenog koncertnog života čini komorno muziciranje, pa je tako bila član nekoliko komornih sastava među kojima su za izdvojiti The Hague Guitar Quartet i Amicorde Guitar Trio. Osim koncertne i pedagoške djelatnosti bavi se i promicanjem kulture klasične gitare te je, između ostalog, bila idejna začetnica i suosnivačica Zagreb Guitar Festivala kao i umjetnička ravnateljica Festivala u njegova prva dva izdanja (2015. i 2016.). Od 2017. godine umjetnička je ravnateljica Međunarodne ljetne škole mladih glazbenika Youngmasters i popratnog Festivala, te članica organizacijskog tima. Iste godine izabrana je za predsjednicu Hrvatske udruge gitarskih pedagoga te organizira stručne skupove nastavnika gitare. Također je suosnivačica i umjetnička ravnateljica Međunarodnog natjecanja Ida Presti koje se održava bienalno od 2018. godine.

Tomislav Vasilj magistrirao je studij gitare 1998. godine na Hochschulle für Musik und darstellende Kunst u Grazu (Austrija). Usavršavao se na brojnim seminarima istaknutih gitarističkih pedagoga (A.Pierri, A.Carlevaro, T.Offermann, P.Steidel…). Nastupa samostalno kao i u različitim sastavima. Od 2003. član je Zagrebačkog gitarističkog kvarteta s kojim je nastupio u preko 20 zemalja Europe, Sjeverne Amerike, Afrike i Azije, te snimio nekoliko nosača zvuka. Kao član spomenutog kvarteta nastupao je sa raznim orkestrima među kojima je i Zagrebačka filharmonija. Kao solist nastupio je na  brojnim manifestacijama, a za istaknuti su Varaždinske barokne večeri i Glazbena tribina u Opatiji. Od 2021. godine umjetnički je suradnik Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

 

 • 00

  dani

 • 00

  sati

 • 00

  minuta

 • 00

  sekundi(a)

Datum

ruj 29 2023

Vrijeme

19:00 - 20:00

Lokalno vrijeme

 • Timezone: America/New_York
 • Date: ruj 29 2023
 • Time: 13:00 - 14:00

Labels

Koncert
Dvorac Batthyany

Lokacija

Dvorac Batthyany
Ludbreg, Dvorac Batthyany
Kategorija
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'

Organizer

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'
Phone
042 306 114
Email
info@czkidn.hr
Website
https://www.czkidn.hr