U petak 25. svibnja u dvorcu Batthyamy koncert su održali Monika Cerovčec (sopran) i Srđan Filip Čarldarović (klavir). 

Monika Cerovčec započinje glazbeno obrazovanje u rodnom Varaždinu. Diplomirala je studij glazbene kulture na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu (2006. god.). Osvojila je 1. nagradu na državnom natjecanju u Dubrovniku, kao i stipendiju za razmjenu studenata u Mainzu gdje se usavršuje u klasi A. Karasiaka. Pohađala je i majstorske tečajeve istaknutih pjevača kao što su M. Lipovšek, C. Eder, L. Spitzer, M. Nador. Godine 2012. zablistala je u ulozi Karolke u operi Jenufa, te kao Gianetta u Ljubavnom napitku.

Srđan Filip Čaldarović (1973) započeo je svoje glazbeno obrazovanje u glazbenoj školi “Pavao Markovac” u klasi Prof. Jelice Kuzmin. Studirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i diplomirao glasovir, u klasi prof. Vladimira Krpana (1995). Usavršavao se na Indiana University School of Music u Bloomingtonu, SAD u klasi Prof. Leonarda Hokansona (1996), te na Trinity College of Music u Londonu u klasi Prof. Philipa Fowkea (2001), i na kraju magistrirao na uglednom američkom sveučilištu University of Miami, Florida u klasi Prof. J. Roberta Floyda (2002).

 

Prvog dana mjeseca lipnja, koncert su također u dvorcu Batthyany održali i Simply Brass. Kvintet kojeg čine glazbenici, Tomica Rukljić, Rudolf Homen, Nikola Zver, Alan Bošnjak i Željko Kertez. Kvintet djeluje od 2005. godine i u tom je periodu održao niz zapaženih koncerata diljem Hrvatske i inozemstva.
Program ansambla vrlo je raznovrstan. Sastoji se od izvornih djela suvremenih skladatelja te obrada za brass ansambl iz razdoblja baroka, klasike i romantizma, jazz skladbi, filmske glazbe i popularnih melodija.