U nedjelju je u dvorani Centra za kulturu održana 20. Smotra koreografiranog folklora i 10. Smotra izvornog folklora Varaždinske županije. Selektori su ove godine bili Ivan Ivančan i Dražen Varga.

U kategoriji izvornog folklora nastupili su KUD “Elizabeta” Jalžabet i KUD “Salinovec” Salinovec, dok su u kategoriji koreografiranog folklora nastupili KUD “Anka Ošpuh” Ludbreg, KUD “Marof” Novi Marof, KUD “Mak” Trnovec, KUD “Elizabeta” Jalžabet, Varaždinski folklorni ansambl Varaždin i KUD “Klaruš” Maruševec. Ovogodišnji 31. Susret folklornih ansambala i izvornih skupina održat će se u Županji 24. kolovoza u kategoriji izvornog folklora i u Čakovcu 26. listopada u kategoriji koreografiranog folklora. Varaždinsku županiju tada će u kategoriji izvornog folklora predstavljati KUD “Salinovec” Salinovec, a u kategoriji koreografiranog folklora KUD “Mak” Trnovec.

Smotra je održana u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Varaždinske Županije i KUD-a “Anka Ošpuh” Ludbreg, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Varaždinske županije i Grada Ludbrega.

Galerija

Video

Zbog pravila privatnosti YouTube treba Vaše dopuštenje za učitavanje. Za detalje, molimo pogledajte naša Pravila privatnosti
Prihvaćam